sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Myssy ja lapaset

Okei, otsikko nyt ei ole kovin mielikuvituksellinen, mutta tuollaisen setin väsäsin itselleni. Täällä ollaan siis jälleen neulepuuhien parissa! Paras oli kuitenkin aloittaa pehmeällä laskulla; tutuilla ja suht helpoilla telkkarineuleilla.

Lähestyvä kevät ja välillä pilkottava aurinko (sekä kauppoihin ilmestyneet pastellitulppaanit) saavat mielen hempeäksi ja kaipaamaan jo keväisiä värejä. Marjapuuron värinen Novitan Anni-lanka odotti sopivasti kaapissa. Aloitin ensin tekemään myssyä vitosen pyöröillä, mutta koska lanka on alkup. ohjeen lankaa ohuempaa, oli myssystä tulossa aika kireä omaan päähäni. Kuutosen puikoilla tuli juuri sopiva. Jotain pientä koristetta piti settiin vielä saada, ja lumihiutaleet sopivat ainakin tähän talveen:)Lumihiutale-setti

Myssyn malli Mario Myssy
Lanka: Novitan Anni, kirjailussa Novitan Rose Mohair
Puikot: 6 pyöröt, lopussa 5 bambusukkikset
Lapaset: peruslapaset peukalokiilalla, 40s
Lanka: Novitan Anni, kirjailuissa Novitan Rose Mohair
Puikot: 3 1/2 bambusukkikset

Kulutus: molempiin kului yhteensä hieman toista kerää (100g/kerä)

Lumisen kaunista helmikuun alkua :-)

lauantai 16. tammikuuta 2010

Vetää hiljaiseksi

Tauko viime kerran jälkeen on ollut luvattoman pitkä. Salasanakin pääsi tässä välissä unohtumaan, ja blogihiljaisuus senkun venyi ...

Viimeksi hieman vihjaisin, että jokin on hidastanut neulontaani. Iltaisin ei ole ollut voimia eikä tarpeeksi hyvää oloa puikkojen kilkutteluun, enkä ole oikein vieläkään päässyt kovin pitkälle askareideni kanssa.

Onneksi syy neulevaikeuksiin on kuitenkin jotain todella sen arvoista, jotain kauan kaivattua, toivottua ja ihmeellistä: sanalla sanoen sanomattoman ihanaa. Eräs unelma on käymässä toteen.

Vielä emme ole kohdanneet kasvoista kasvoihin (muuta kuin monitorin kautta), siksi toivonkin Pienelle suojelusenkeliä näiden jäljellä olevien kuukausien odotuksen varrelle. Koitan taas pian löytää sovun puikkojen ja lukuisten hamstraamieni lankakerien kanssa, ja palata pian asiaan! Ehkä neuletyöt jatkossa "kutistuvat", mutta sellaisiahan saa nopeammin valmiiksi :)

Talvisia neulontapäiviä kaikille!