perjantai 10. joulukuuta 2010

Pii,pii pikkuinen lintu

Muistatteko tuon vanhan lastenlaulun? "Paleltaako jalkojas, koivun oksalla ollessas, jne..", siinä laulettiin. Jo tuolloin, kun sitä joskus ala-asteella laulettiin, toi se tipan silmäkulmaan. Kaunis laulu, mutta lastenlauluksi turhan surumielinen minusta, joten meillä lauletaan mieluummin vaikka äidin pikku porsaista;-)

Lintuja muistamme sitten muuten, ja iloahan nuo tuottavat ruokalaudalle lentäessään meillekin. Pikkuneidin on kiva köllötellä olohuoneen sohvalla ja katsella ikkunan takana pyrähteleviä siivekkäitä. Olisi tuo hauskaa varmasti kissoistakin. Kovin vain pakkasten paukkuessa on hiljaista, mutta heti auringon säteiden tullessa esiin, lentävät myös linnut tankkaamaan herkkuja. Silloin pitää olla nopea:

Ja onpa joku muukin saanut makustella uusia makuja. Neiti, viikon päästä 6 kk, on jo viikon verran kokeillut, miltä maistuu peruna ja porkkana:-) Hiemanhan tuo suupieliä venyttää, eikä tuo aluksi oikein edes tiennyt, mitä sille suuhun tupsahtaneelle soseelle oikein kuuluu tehdä..

Neulomuksistakin jokunen sana. Viime kuussa valmistui K:lle pari sukkia. Nämä olivat paitsi tarpeen (hypähtivät heti puikoilta jalkaan) toimivat myös miehen syntymäpäivälahjana.

Kovin vain taisin tuijottaa tv:ruutua toisen kantapään valmistuttua, kun unohdin vaihtaa väriä... K. kuitenkin "kielsi" alkamasta työtä purkaa, sanoi, ettei tuolla ole jalassa mitään väliä. Niin, ja nyt ainakin tietää, kumpi sukka tulee kumpaan jalkaan, hih!


Perussukat
Malli: Perussukka 56 s., varressa 2o,2n -joustin
Lanka: Musta ja sininen 7-veljestä
Puikot: 3,5 mm bambusukkikset

Mummilassakin käydään tosiaan viikoittain, ja joka kerta hierotaan ystävyyttä nelijalkaisten karvakorvien ja kohta itsekin nelinkontin viipeltävän tyttösen välillä:)

Lumista viikonloppua!

Ei kommentteja: