maanantai 20. helmikuuta 2012

Kissamekko, junapaita ja muuta pehmeää

Pehmoista piisaa, nimittäin ulkona, niin kaunista ja valkoista:) Ja niin paljon, että eilen meinasi hartiavoimat loppua lumikolan varressa (ukkokulta oli reissussa, joten pitihän minun hieman auttaa ja tietä keventää, jotta tuo pääsi vielä illalla kotiinkin..)
Mutta lystiä on pienellä, vaikkakin tepsuttelu voi olla välillä hangessa haasteellista..


Sitten ompeluksiin. Tätä toistakaan ihanaista Muru-neulosta en kovin pitkään malttanut säästää.

Tein siitä tunikan, mutta tällä kertaa hieman isommilla mitoilla ja hihoihin lisäsin resorit, jotta kävisi vaikka vielä ensi syksynäkin. Nyt nuo hihat ovatkin juuri sopivat, kun nuo resorit kääntää ylös. Kangas ei aivan riittänyt koko hihoihin, joten leikkasin ne tuosta sydänvelourista, jonka ostin Kestovaippainfon kirppikseltä. Punainen resori Jätti-Rätistä.

Tuo kaula-aukko vain tuottaa yhä harmia, ja tuli jälleen turhan suureksi, purkasinkin jo kerran.. Vasta mekon ollessa jo käytössä tulin lukeneeksi ohjetta (Tilda-tunika, Ottobre 6/07) jonka mukaan saumanvaroja ei lisätä kaula-aukkoon... Minäpä tietenkin lisäsin saumanvarat tuohonkin.

Peruspaidan (kurssitoverilta sain kopioida Ottobren valmiskaavan, sellaisen missä on pelkästään tuon paidan kaavat, tarkempaa kaavanumeroa en laittanut ylös...) kaavalla tein tytölle aluspaidan Sampsukasta tilatusta ohuesta luonnonvalkoisesta merinovillasta. Resorit samaisen paikan pikkupaloja samaa, mutta hieman paksumpaa, kangasta.

Pikkis-neiti intoutui eräänä päivänä tutustumaan lähemmin minun vanhaan nukkekotiini. Juu, onneksi äiti on säilyttänyt tämän!

Mahtuihan tuo kissaneiti sinne juuri ja juuri, mutta kääntyminen olikin vähän hankalampaa.. Minne mahtoi olla kissa matkalla:)


Siskon pojalle, ihanalle suloiselle kummipojalleni, ompelin syntymäpäivälahjaksi junapaidan. Isoin applilkaationi tähän asti.  Paidan etupuolella on veturi ja yksi vaunu, takana kaksi vaunua. Ekan kerran tajusin laittaa tukikangasta myös tuon paitakankaan nurjalle puolelle...

Jotenkin onnistuin kuvaamaan niin, että tuon vaunun toinen pyörä näyttää aivan vinolle... Ei se ihan noin kallellaan tainnut ajaa mokoma! Olisikohan ollut tuulista pihalla...;-) Jospa saisin paidasta vielä sovituskuvia, niin lisäilen:)

Tässä vielä paita takaa.

Koko on siinä 104 cm (toivottavasti), malli piirretty valmispaidan mukaan. Kangas valkoista ja v-sinistä joustofroteeta Jätti-Rätistä, resori Royal -tuotteelta, applikaatiot tilkuista.

Aurinkoista ja ihanan talvista hiitolomaviikkoa Sinulle!

4 kommenttia:

info@pikkustella.fi kirjoitti...

Ihanaihana paita! :)) Täällä ei malteta odottaa paketin saapumiista! :)

Anni kirjoitti...

Tosi kiva, jos paita on mieluinen saajalle, toivotaan näin, ja että sopii myös! :)

rosemary kirjoitti...

Ihania vaatteita tyttösellä :)

Marianna kirjoitti...

Ihania vaatteita ! Löysin blogisi ihan sattumalta ja tulin mukaan lukijajoukkoosi :) Oikein mukava blogi !
Itse olen aika tuore bloggaaja, entinen turkulainen täältä Norjan lounaisrannikolta - tulehan pistäytymään....meilläkin asuu mustavalkoinen kissa :)