sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vielä vähän lisää pientä ja jotain neulottuakin

Tuossa jokin tovi sitten podin melkolailla huonoa omatuntoa, kun en ollut vielä ommellut vauvalle mitään. Nyt puolestaan hieman kirpaisee, kun tyttönen tulee kysymään, mitä äiti tekee, ja tämä taas ompelee vain jotain pienen pientä. Mitenköhän sitä osaakaan olla kahden pienen rakkaan kanssa ja tuntea jakavansa tasapuolisesti kaikkea.... No, eiköhän se järjesty itsellään.

Mutta siis, tälläisiä on vielä tullut ommeltua tulokkaalle.


Kokeilin ensin kietaisubodya, ohje Ottobre 1/12.

Suljettaviin hihoihin löysin tätä kautta hyvän ohjeen. Kankaina Jätti-Rätin valkoinen joustofrotee ja Myllymuksujen kaapissa kauan odottanut apinajoustofrotee. Tämäkin on kooltaan 56 cm, kuten edelliset bodyt, vaikka vaikuttaa melko isolle...

Joten piirsin vielä 50 cm kaavat ja kokeilin nappilista-bodya (Ottobre 1/12), mutta melko huonolla menestyksellä...


Olisi pitänyt harjoitella tuota nappilistaa vaikka ihan vain johonkin tilkulle ensin. Bodyn kangas on Kestovaippakaupan apilatrikoo, jota ostin tosiaan kolmessa värissä vajaat vuosi sitten. On se vain niiiin ihanaa tämä kangas! Tässäkin samalla ohjeella tehdyt suljettavat hihat. Nepit vielä puuttuvat, minulla kun ei ole muita kuin Kamin isoja neppejä kotona.


Potkuhousut ompelin Gyntherin ohjeella, koko noin 62 cm. Tätä pitää kyllä muokata, jos vielä tällä kaavalla meinaa ommella. Mutta tulipahan nyt kokeiltua. Kankaina etukappaleella Huhuu-joustis Sampsukalta ja takakappaleella HannanKankaasta jo viime vuonna hankittu ihana ruohovihreä joustofrotee.

Tämäkin odottelee vielä pienempiä neppareita.

Niin ihanaisista Muruneuloksen tilkuista tein vauvalle peiton.

Koko noin 70 X 80 cm. Toisella puolella Kestovaippakaupan ruskeaa, raidallista bambupuuvillafleeceä, sivussa oleva Rakkaudella ommeltu -merkki Sampsukalta.On tyttösellekin jotain valmistunut sentään. Ihastuin Garnstudion sivuilla tähän malliin.Hetken mietin, onkohan tyttö jo iso tuollaiselle myssylle, mutta kyllähän tuo vielä hänelle käy :)

 Lankana Anttilasta jokunen vuosi takaperin ostettua villasekoitelankaa vaaleanpunaisena, beigenä ja valkoisena.

Tähän pitäisi vielä tehdä lapaset samaa sävyä. Sopii mielestäni uuden ihanaisen Creamin vk-puvun kanssa (ostettu siskon puodista). Kaikkea ei tarvitse sentään tehdä itse :)

Ei kommentteja: