keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Pieniä syksyisiä töitä

Eräs hyvä ystäväni kysyi, mahtaisinko ehtiä ommellasurauttaa hänen pojalleen tuollaisia kauluri-kuolalappusia. Pikkuisella on näin syksyiseen tapaan kova nuha, ja kuolakin siinä helposti valuu ja kastelee paidat. Otin mallia meidän neidin kaulurista ja valitsin poikamaisimmat kankaat, mitä huushollista löytyi. Tällaiset lopulta kiikutimme perille.


Kaikissa alempana kankaana valkoinen fleece, päällikankaat joustofroteeta tai Myllymuksujen bambucollegea. Kiinnitys kahdella nepparilla.


Toiseksi vanhin kummipoika vietti juuri 5-vuotispäiviään, ja Tuomas Veturin kanssa pakettiin laitettiin tällainen pipon ja kaulurin setti. Pipoon löytyi kiva ohje täältä.Päällikangas näissä Myllymuksujen bambutrikoota, vuori Jätti-Rätin keltainen trikoo. Keltaisen ja ruskean yhdistelmällä jatketaan. Omalle tytölle olen haikaillut syksynsävyistä liivimekkoa. Nyt kun vihdoin pääsin ompelukurssille, sain kaivattuja neuvoja tuon resorin ompeluun. Ihanaa, sanon jo yhden kurssi-illan jälkeen. Ihanaa, kun vihdoinkin on joku, jolta kysyä kädestä pitäen neuvoa:) Nettikin on todella isoksi avuksi, mutta nopeampaa ja helpompaa on tuo aito opetus.Mekon malli Nasta-liivimekko (Ottobre 4/2008), koko 80 cm, kangas Jätti-Rätin trikoo, resorit Myllymuksuilta, pöllönepit Sampsukalta, tukikangas Eurokankaasta ja applikaatio velourtilkkupussista. Lapasia tyttö tarvitsi, sellaisia peukullisia. Oma peukku jaksaa jo jonkin verran noita neulomuksia, etenkin peukkutuen kanssa. Eikä tuo luontokaan oikein antaisi periksi ostaa valmislapasia, kun lankakaappi pursuaa lankoja... Niinpä nitkutin tällaisia.

Peruslapaset 44 s.
Lanka: Novitan Bambino varressa, Wool lapasosassa
Puikot: 3 sukkikset
Raitasukat 
Malli: SK 11-12/09, joululiite
Lanka: Lidlin sukkalanka
Puikot: 2,5 sukkikset


Kärpässieniä olen ihastellut virkattuina joissain blogeissa. Itse kun en virkata osaa, koitin mitä noista tilkuista syntyisi ommellen. Tällaisia tuli!
Aurinkoisia syyskuun viimeisiä päiviä!

2 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Ompelukone on surrannut kiitettävästi.
Leukalappuja tarvitaan pikkulasten perheissä.
Mummun muru 3 kk on keksinyt kuinka sitä pärryytetään ja lopputuloksenhan tietää XD.
Iloisia syyspäiviä satumetsään!

Anni kirjoitti...

Tuo paininjalan löytäminen, ja etenkin se, kuinka siitä saa sitä pärinää, onkin jännä juttu pienelle!:) Niin on meidänkin neiti sen keksinyt..

Kivoja syksyisiä hetkiä myös sinulle!