maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tytön kerhon kevätjuhlien aikaan ilmat hellivät, ja saatiin laittaa kesäinen mekko ylle! Mekko ommeltu tosin jo talvipakkasilla. Kankaana kierrätyslakanoita, tasku kierrätetystä vohvelikangaspyyhkeestä.Kerhotädeille leivottiin pikkuleipiä tällä ohjeella, ja purnukoiden kansiin vielä keväiset kangashatut.


Pihalla meidän lähtötohinaa tuli ihmettelemään kevään uusi tulokas:-)


Siskon suloinen tyttö täytti vuosia. Hänelle lahjaksi Pupu-mekko. Mekossa alavarat ja helmassa vinonauhaa. Olalla nepit. Kaava hieman muokattuna Gyntheriltä.


Oma tyttö tarvitsi hellehattua. Lakkeja kyllä on, kun innostuin keväällä niitä ompelemaan vähän enemmänkin, mutta ei sellaista oikein ohutta ja kevyttä hellepäiviin. Täältä sain idean kokeilla tuttua kaavaa hellehattuun pienin, hyvin muutoksin. Ja voi että me pidetään tästä hatusta!:)Vuorikankaat myös kierrätettyjä. Kiva, kun saa pienistäkin tilkuista hyödyllistä käyttövaatetta!Käyttöön tarvittiin myös ihan peruspöksyjä hiekkalaatikolle. Niitä tein kahdet. Jotain pientä kivaa niihin kuitenkin halusin, joten applikoin polviin kuvat. Tai no... ensimmäisissä pöksyissä (Vilkas-kaavalla, Ottobre 4/08) pöllöt osuivatkin polvien kohdalla, mutta sitten vaihdoin kaavaa ihan toisenlaiseen (Saimi-housut Ottobre 1/09) ja applikaatiot jäivätkin hassusti lahkeen sivuun....;-) No, hiekkispöksyiksihän ne oli tarkoitettukin! Vaaleanvihreä joustofrotee Jätti-Rätistä, ruohonvihreä resori HannaKankaasta, keltainen "resori" Jätti-Rätistä. Pöllö-applikaatio joustofroteeta, kvaakut RosaMatiladan muruneulosta.

Voi että tulee hyvä mieli, kun on oikea tarve jollekin vaatteelle, ja sen voi ommella itse ja nähdä sitten ahkerassa arkikäytössä :-)


Haalarihousut ompelin myös jo hyvä tovi sitten. Kaavana Gyntherin haalarihousut, taisi olla 2-vuotiaan kokoa. Niistä vain tuli sen verran reilut, että menevät tytölle vasta ensi keväänä. Pari kertaa jo ovat jalassa kuitenkin käyneet, ja tässä roikkuvat juuri pesun jälilta, ryppyisinä... Tuo keltainen alaosan kangas on kevyesti joustavaa samettia Jätti-Rätistä.

Ystävän poika täytti myös vuosia. Hänelle autohousut! Kaava jälleen Gyntherin, hieman muokattuna. Samettitrikoo Jätti-Rätistä, resorin ostopaikkaa en muista.

Aurinkoisia päiviä Sinulle täällä piipahtavalle!

Ei kommentteja: