tiistai 11. maaliskuuta 2008

Ompelija ja hänen apurinsa

Pakko jatkaa vielä hieman höpötystä noista Tilda- yms. ompeluksista, kun ne nyt ovat niin suloisia pastellisävyineen ja muine söpöyksineen:-) Lainasin viime viikolla kirjastosta yhden Tilda-kirjan (Satumainen talvi), ja siitä olen nyt huristellut ompelukoneella - uteliaan kissa-neidin avustuksella - mm. alla olevaa Hipsu-hiirtä. Ei, Hipsua en sentään raaskinut antaa kissojen leluksi vielä ainakaan;) Vaikka kovasti tuota tyttöä hiiren vaaleanpunertavat värit kyllä kiinnostivat jo valmistuvaiheessa... Annoin Hipsu-hiiren sen sijaan rentoutua kirjan ja muffinsin kanssa keinutuolissa kissojen odotellessa kiltisti oven takana.Hipsu-hiiri
Materiaali: beigeä, kirjavaa ja marjapuuronväristä pellavaa, punaista satiininauhaa kaulahuiviksi, nappi. Täytteeksi vanua.
Malli: Kirjasta Satumainen talvi

Viikonloppuna ompelin puolestaan omasta päästä tekaistuilla kaavoilla lämpötyynyn lehmän malliin. Tein tyynystä tarkoituksella pitkulaisen, jotta se lämmittää koko kipeää niskaa tai selkää.
Ennen noita täpliä ja utareita se muistutti tosin enempi jotain matalaa koirarotua kuin lehmää.. Lissu-lehmän täytin puuroriisillä ja joukkoon laitoin muutaman kanelitangon murun tuoksua antamaan. Testasin tuon riisin ensin mikrossa, ja hyvin pitää lämpöä siinä parin minuutin mikroilun jälkeen. Lissu meni lämmittämään Armaan työn jäykistämiä hartioita.Lämpö-Lissu
Materiaali: valkoista, ruskeaa ja marjapuuron väristä pellavaa, pätkä kanttinauhaa kaulan ympärille ja harmaata narua hännäksi, riisiä täytteeksi, kanelitangon paloja tuoksuksi.
Malli: oma


Nyt palaan kyllä neuletyön ääreen. Toinen sukka on pian valmis, ja lanka -Titan Woolin Rubino - miellyttää etenkin marjapuuronpunaisen värinsä puolesta hurjasti! Langasta kertoilen lisää heti sukkien valmistuttua (nyt en ainakaan onnistuntu löytämään linkkiä tuolle pienelle italialaiselle valmistajalle).

1 kommentti:

Herbina kirjoitti...

Kivan näkönen tää lehmä-lämpötyyny! :) Mulla vaan yksi harmaa joka on aika tylsä (se minkä itseasiassa oonkin sulta saanut :D ): Kyllä sekin toimii mutta tollanen hauskannäkönen ois toki kivempi!