perjantai 3. lokakuuta 2008

(Joulun)punaista näkyvissä

Joka syksy iloitsen kovin ruskasta, maanläheisistä väreistä eri sävyissä. Mutta joka syksy kaipaan myös hivenen enemmän punaisen pilkahdusta kaiken sen keltaisen, ruskean ja vihreänkin keskellä. Lapista kaiketi tuota punaista ruskaa löytäisi paremmin kuin täältä etelästä, mutta ei meidän ihan ilmankaan tarvitse olla.

Jotenkin tuli kuvaa ottaessa kovin jouluinen tunnelma, liekö johtua mummin vanhoista vihreistä lasilautasista, joista on syöty monet kerrat maukkaat joulupuurot. Syödään tänäkin vuonna, aivan varmasti! Sukat ovat tällä kertaa kesken, mutta pääsivät silti mukaan.
Blogeja selaillessani olen huomannut, miten monella onkaan syntymäpäivät näin syksyllä. Mukava sattuma, ja siitä muistinkin, että unohtui esitellä oma syntymäpäivälahjani, jonka postipoika toi saapasmaasta siskolta muutama viikko sitten. Aivan ihania lankakeriä, todella kauniissa syysväreissä (vihreä ei tosin toistu kuvassa aivan yhtä pehmeänä kuin luonnossa). Lanka on suloisen pehmeää 100% merinovillaa. Mitähän tästä raaskisi tehdä... Mukaan kuvaan pääsi pari omaakin ostosta, kotimaista Isoveli-lankaa, kun värit nyt olivat aika lähellä.

Pikkis-kissa sai eilen illalla ihka ekan penturokotuksensa. Oli oikein reipas tyttö, vaikka ehkä hieman jännittikin kaikki vieraat tuoksut lääkäriasemalla. Mutta ystävällinen lääkäritäti antoi pistoksen rauhallisin ottein, ja päälle vielä kehuja pikkukissalle. Emäntä poistuikin hymyssä suin kotiin päin:-)

Äsken kuvia ottaessani Pikkis tosin taisi tuumailla, ettei aina ymmärrä tuota emäntää: "Mitä se taas mahtaakaan touhuta..."


Leppoisaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

Nna kirjoitti...

Joulunpunainen on ihana väri syksyn keskellä. Se virttelee lempeästi tulevaan talveen.