torstai 16. elokuuta 2012

Kyllä se äidille kelpaa :)

Itselleni ompelin kesän alkupuolella mekon ja puolihameen, joita on tullut pidettyäkin jo melko ahkerasti. Huuto.netistä ostin jo keväällä pätkän vanhaa verhoa. Kangas oli jo hyvin palvellut entisessä tehtävässään, siksi tuo niin halpa olikin. Kokeilin ommella siitä puuvillaisen Bohemian-mekon (Ottobre 5/09), ja hyvinhän tuo kaava sopii puuvillaankin.

 

Teinkin itse asiassa varoiksi vähän turhankin reilut saumanvarat, kun pelkäsin että muuten mekko kiristäisi. Pitää muistaa ensi kerralla, että tuo Bohemian-kaava on tosiaan reilua mitoistusta. Kanttasin helman vinonauhalla, koska kangasta ei riittänyt pidempään helmaan, enkä halunnut lyhentää sitä enempää käänteen verran.

Hieman jännitin kyllä aluksi, tulikohan tästä vähän hassu kolttu, mutta tykkään kyllä päällä, sanoi muut mitä vain, ja taskutkin on niin kätevät!

Paikalliselta lastenkirpparilta löysin niin ihanan vanhan, mutta jo pehmenneen ja paikoin saumoistakin ratkenneen lasten pussilakanan. Hetken pohdinnan jälkeen leikkasin siitä palan pois, ompelin sivusauman, kumpparikujan yläreunaan, ja uusi huoleton hame oli valmis! Pitsireunakin oli lakanassa valmiina.
Tykkään niin!


Jospa sitten seuraavaksi suuntaan marjametsään, puolukat alkaa jo punoittaa!


2 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Eipä voi muuta sanoa kuin että ihana kangas ja ihana mekko,eikä hameessakaan ole moittimista.Upeita nuo retro kankaat ja kiva niitä on uuiso käyttää.

Puolukat punoittaa täälläkin.

Villakissa kirjoitti...

Kiitos kaunis kommentistasi! Voi miten ihana kuulla, etten ehkä sittenkään lampsi tuolla ihan hassussa mekossa:)

Puolukanmakuisia elokuun päiviä sinulle!