keskiviikko 8. elokuuta 2012

Perhostellaan

Kuluneen kuukauden aikana on tullut ommeltua jotain tytölle, jotain tarpeellista kotiin ja jotain itsellekin. Aloitetaan vaikkapa tuosta tytölle ommellusta perhosmekosta.Neiti tarvitsi kesäksi paremman kyläily- / kaupunkimekon. Juuri sopivasti odotti kokeiluaan Annen ystävällisesti piirtämä singoallamekon kaava. Aivan ihana, eikä taatusti jää yhteen mekkoon meillä:) Vielä kiitokset kaavasta sekä hyvistä neuvoista!


Kaava Annen oma muokkaus SK 1/09 singoalla-mekosta, koko 92 cm. 
Kangas Jätti-Rätin vaaleanpunaista joustofroteeta, applikaatiot velouria. 
Sitten siitä kotiompeluksesta. Minulla on käytössä vanha, talon alkuperäisasukkaiden käyttämä silityslauta. Ikää tuolla lienee jo useamman vuosikymmenen. Hyvin toimii, paitsi päällynen kaipasi kipeästi uusimista. Kaupastakin kerran yhden valmiin päällysen kotiin toin, mutta tuo osoittautui  liian pieneksi tälle laudalle. Monta kuukautta onkin jo pitänyt uusi ommella...


Nyt tuo on ilo silmälle vaikka jäisi välillä esillekin keskelle olohuonetta, ja mukava on siinä silitelläkin! Ompeluun sain vinkkejä täältä, kangas omasta kaapista, aikoinaan Jätti-Rätistä sekin.

Makoisaa loppuviikkoa Sinulle täällä piipahtavalle!5 kommenttia:

PirjopauliinaL kirjoitti...

Voi miten ihania ompeluksia täällä taas onkaan. Mekon kaava näyttää kyllä tosi hyvältä. Olen etsinyt tuon tyyppistä kaavaa itselleni mutta ei sitten tietenkään sattunut silmään kun kirjastossa lehtiä selasin.

PirjopauliinaL kirjoitti...

Kiitos viestistäsi Anni. Ottaisin niin mielläni kaavan itselleni. Laittaisitko minulle sähköpostia osoitteeseen lakpir@hotmail.com niin saan sinun osoitteesi ja voin laittaa yhteystietoni sinulle tulemaan. Ihanaa kun maailmassa on vielä näin ystävällisiä ihmisiä niin kuin sinä. Korvaan tietenkin postikulut sinulle.

Anne kirjoitti...

Vau, ompas hieno mekko! Tuo kaava on kyllä kiva, helppo toteuttaa ja taipuu monenlaiseksi / tyyliseksi mekoksi.

Tuo sun silityslauta projekti muistutti taas minua, että sama homma olisi täällä tekemättä. Jotenkin se vaan aina unohtuu ja jää tekemättä. Ja minulla tuo lauta on jopa aina esillä eli vaatisi kyllä uutta hienompaa päällistä.

nanou kirjoitti...

Nätti mekko! :)

Villakissa kirjoitti...

Kiitos kaunis mukavista kommenteista, ilahduttavat kovin! Kivoja mekkokaavoja ei tosiaan ole koskaan liikaa, ja nuo muunneltavat on niitä parhaimpia:)