sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Seeing 70's

Ei, ei täällä seitsenkymppisiä ole näkyvissä, vaan uusi neuleliivini - ensimmäinen sellainen minun puikoiltani valmistunut - tuo mieleeni kovin tuon rumankauniin aikakauden eli 70-luvun. Ehkä se on tuo värivalinta, ehkä lyhyt, knafti malli. Lisäsin kyllä hieman tuota helman pituutta, ja lämmittäähän tuo. Tosin tänään, kun liiviä lähdettiin kuvaamaan, oli tuuli erittäin viitävä eikä ilman takkia kauaa tarjennut. Joten kestäkää tyylikkäät poseeraukset (seli, seli) ;-DNeuleliivi
Malli: SK 3/2009
Lanka: 7-veljestä luonnonvalkoinen ja ruskea
Puikot: 4 ja 5 bambut

Liivin ohje on kauniille, ja ikävä kyllä niin kalliille, Noro Silk Garden -langalle, jota ei tämän huushollin ennestäänkin pullistelevista lankavarastoista löydy. Seitsemän Veljestä, jota sen sijaan löytyy, tuntui sopivan korvaavaksi langaksi, ja ihan hyvinhän tuo toimikin. Ohjeen lanka oli lisäksi itsestään raidoittuvaa, joten pitihän tähänkin versioon saada hieman värivaihtelua, vaikka sitten retrohenkistäkin.

Alkuperäisessä mallissa on lisäksi napit, jotka jäivät tästä kappaleesta tekemättä. Ohjeiden lukija oli hieman huolimaton silloin, kun ohjetta olisi pitänyt tarkastella paljon paremmin... Purkamista tuli jo muutoinkin, joten en jaksanut enää napinreikienkin takia tehdä uusintoja. Jokin kiva ruskea hakanen sopisi tuohon kivasti sulkijaksi, sellaisen löytäminen onkin seuraava projekti. Muutoin olen iloinen uuden oppimisesta ja liivi toi taas lisää vaihtelua sukkien, lapasten ja myssyjen jatkoksi. Tästä innostuneena voisin uskaltautua pian toisenkin neuleliivin pariin...:)

2 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Kaunis neuleliivi ja kiva malli.

Villakissa kirjoitti...

Kiitos!:-) Kiva sitä oli tehdä, kun vauhtiin ja jyvälle ensin pääsi!