torstai 28. kesäkuuta 2012

Poikamaista ?, tyttömäistä...

Aiemmin kesällä tuli ommeltua tuiki tarpeellisia piha- / hiekkalaatikkopöksyjä. Vielä puuttui sellaisia vähän parempia, joilla käydä vaikka kauppatorilla pulujen perässä juoksemassa. Hauska muuten nähdä omakin lapsi innoissaan juoksemassa torin mukulakivillä, kuten lapset jo vuosikymmeniä ovat tehneet...

Ensin halusin tehdä aivan ihanasta, HannanKankaasta tilatusta, ruohonvihreästä joustofroteesta kesäiset haalarihousut Mustikkahaalarin (Ottobre 6/09) kaavalla.

Anteeksi sotku lastenhuoneessa....;-)

Resori on ihania Muru-kankaita. Halusin jonkin kivan applikaation piristämään muutoin niin yksiväristä kangasta. Apilat nyt ovat aina ihania, etenkin kesällä, niinpä aloin sellaista ompelemaan. Työn edistyessä iski vain epäilys, tuleekohan housuista kovin poikamaiset...Muutoin meillä kyllä pidetään kovin (retrohenkisistä) väreistä. Tai äiti ainakin toistaiseksi, katsotaan tytön kasvaessa, tuleeko kuinka prinsessamaista...:-)

Käyttöön nämäkin toki pääsivät jo, ja ihan kivat ovat. Tein 92 cm kokoa, tuli ehkä hieman turhan reilut 88 pitkälle tytölle, vaikka lahkeet teinkin 86 cm mukaan. Täytyi lisätä vielä resorit jälkeenpäin, kun muuten laahasivat maata. Näillä jatkuvilla sateilla olisi muuten housunpuntit pian jo pilalla.

Mutta vähän jäi kalvamaan tuo ajatus, ettei neitiä ihan pojaksi luultaisi.. Niinpä tein toiset, tällä kertaa varmasti tyttömäiset!

Vaaleanpunainen joustofrotee Jätti-Rätistä, applikaatiot velouria, kuten apilahaalareissakin. Vetoketjut Jätti-Rätistä. Tässä haalarissa resori Royal-tuotteelta.

Tuo applikoiminen ei vielä suju ihan varmalla otteella... Eivät olekaan valmiissa vaatteessa ihan samalla tasolla.. Enkä ihan näin pieniä yksityiskohtia, ja pyöreitä reunoja, ole paljoa ennen ommellut, ja jonkusen leppiksen pilkunkin sain laittaa uusiksi.. Vielä kun tuon herra Leppäkertun silmät olisin jaksanut ommella uudelleen, nyt tuo katsoo vähän turhan tuimasti lemmittyään...

Tässä vielä molemmat haalarit yhteiskuvassa

Muitakin tyttömäisiä juttuja on väkerretty.

Näihin jää kyllä koukkuun:) Tarvikkeet tilattu Nappikauppa Punahilkasta, osa kankaista omista kätköistä. Näistä kivoimmat lähti Annelle kiitokseksi mekon kaavasta!:)

PS. Kyllä täällä neulotaankin, pitkästä aikaa:) Jospa vain saisi valmiiksikin vielä...Aurinkoista kesäkuun loppua jokaiselle, joka täällä käy kurkistamassa!

6 kommenttia:

kio kirjoitti...

ihania ompeluksia. olis se kiva opetella ompelun jalon taidon..

Villakissa kirjoitti...

Kiitos!:) Voi, jos minä olen oppinut jotenkuten ompeluskoneita käyttämään, niin oppii kyllä kuka tahansa muukin! Eikun harjoittelemaan:)

pikkukiiski kirjoitti...

Superihanat noi apilataskut!! Tekee mieli matkia :)

Villakissa kirjoitti...

Kiitos!:) Ja voi miten kivaa kuulla, että täältä voi löytyä joku toteutuskelpoinen idea jollekulle toisellekin! Kivaa kesän jatkoa:)

Anne kirjoitti...

Pitää vielä tähänkin kommentoida, että nuo hiusrinksut on superihania :) Tykkää niin äiti kuin lapsikin! (kommenttini tulee näin jälkikäteen kun minulla on hieman ollut teknisiä ongelmia näiden blogikommentointien kanssa)

Villakissa kirjoitti...

Voi että, todella ihana kuulla, että hiuspompulat ovat päässeet käyttöön!:) Meilläkin niitä pidetään jo lähes päivittäin.

Tuo on kyllä niin kivaa puuhaa, ja kun pienellä vaivalla saa ihan omanlaisia lenksuja, vaikka joka mekkoon sopivia tekisi!