perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ihka ekat bodyt!

Tai pitäisi sanoa loppuun asti ommellut ekat bodyt. Jo syksyllä 2011 aloitin ompelukurssilla bodyn tekoa, mutta se jäi kesken jo alkumetreillä, kun resorin ompelu takkuili... Sen jälkeen ei ole uskallusta ollut uuteen kokeiluun. Ehkä hyväkin, monenlaista on sen jälkeen tullut opittua ompelun saralla.

Nyt kokeilin Ottobren 6/12 raglanhihaisen bodyn kaavaa. Koko molemmissa on 56 cm, mutta vihreästä tuli hieman reilumpi. Molempien trikoo jo viime toukokuussa hankittua niin ihanaa apilatrikoota Kestovaippakaupasta. Resorien ostopaikkaa en muista, Äidin tekemä -merkit MamSellilta.Ei tuo bodyn ompelu sitten lopulta kovin hankalaa ehkä olekaan. Paitsi ensi kerralla muistan, etten venytä tuota resoria haarassa... Nimittäin vasta nepittäessä huomaa, että lahkeensuut voi näin jäädä vähän epäsuhtaisiksi. Saa nähdä, miten toimivat käytössä. Jospa vielä ehteisin muuaman bodyn ommella lisää!

Housut tein myös näille pariksi, kaavana niissä Ottobren 1/12 Little Houses, koko 56 cm.


Ruohonvihreä joustofrotee HannanKankaasta, takakappaleen Hippiekukka-joustis Metsolasta aikanaan ostettua.

Tytölle tein jo muutama viikko sitten vielä yhden yöpuvun, onkin jo kolmas tämän talven aikana ommeltu. Kaupasta tuodut olikin jo käyneet kaikki pieniksi.Ja tästä olisi oikeastaan pitänyt aloittaa, sillä kangas on ihanan pehmeä, ja ennen kaikkea lämmin näin vieläkin yöllä jatkuvilla pakkasilla. Kankaana siis Kestovaippakaupasta tilattu kotimainen bambufleece. Kaava taisi paidassa olla Ottobren (6/09) Night Owl ja housujen Stripy legs -leggarit.  Kukka-applikaatio velouria.

Housut vain tahtoivat vastustaa kovin tuon vyötärön kohdalla, jossa oli ensin kuminauha. Purin epäonnistuneen kumpparin pois pois ja ompelin resorin. Kun olin surauttanut saumurilla resorin lähes kokonaan kiinni, huomasin vasta katsoa, että saumahan tulee ulospäin! No, enää en jaksanut purkaa, yöpuvusta kun vain on kyse. Ja noin ei sauma ainakaan paina tytön massua unissa :-)

Aurinkoista huhtikuuta!

5 kommenttia:

PirjopauliinaL kirjoitti...

Ihanat bodyt olet tehnyt, tuo kangas on aina vaan tosi kaunista.

Villakissa kirjoitti...

Kiitos, Piupau! Tosiaan, tuo on kyllä niin kiva tuo kuosi, ja on tuo laatukin hyvä ja napakka! Ei tuohon vain kyllästy:)

glenni kirjoitti...

ihania bodeja ja nuo pikkuriikkiset pökät <3
stäpaitsi musta tuo resori tytön yöpässä näyttää hyvälle - erilaiselle!

Villakissa kirjoitti...

Kiitos glenni kommentista:)
Itsekin mietin, että pitäisköhän tehdä jatkossa yöhousuihin aina reosri noin päin, etenkin kun tyttö nukkuu paljon myös masullaan:)

Anu kirjoitti...

Kivan pirteät nuo bodyt:)