torstai 2. toukokuuta 2013

Vaippuleita viis

Näiden vaippojen ompelemista lykkäsin syystä tai toisesta, pikkuvaatteiden ompelu vei enemmän mennessään. Epäilemättä myös jännitin työhön ryhtymistä, kun en ollut ennen sisävaippoja ommellut, vain muutamia (sisä)täyttöjä tytölle ja siitäkin on jo tovi. Mutta voi, tämähän onkin kivaa! Ja mikäs siinä, kun löytyi hyvä Nöttösen-kaava Kestovaippainfon sivulta ja selkeät kuvalliset ohjeet täältä!


Tein vaipoista S-kokoisia, jospa eivät ihan heti kävisi pieneksi. Ompelin nyt alkuun vain viisi vaippaa, varastossa odottaa kuusi käytettynä ostettua ja yksi uutena hankittu valmisvaippa. Katsotaan sitten, kuinka tuo kestoilu lähtee käyntiin, tytön kanssa kun aloitimme vasta vähän myöhemmin. Jos kaikki sujuu jo alusta hyvin, niin mielellään noita surauttaa lisääkin:)Itselle vielä muistiin, että päällikankaana kaikissa joustofroteeta (Kestovaippakaupan kotimaista ruskearaidallista tai Oliivia ja Pehemiältä taannoin ostettua 2-laatuista luomu-Ankkalampea). Ihoa vasten kaikissa Kestovaippakaupan tenceljoustista, imuina tiiman mallissa yksi kerros kotimaista bambupuuvillafleeceä ja kolme krs joustista. 
Pienet vauvantumput Muru-tilkuista pääsivät myös kuvaan.

Eteen väkersin joko valmislapun tai sitten leikkasin Murukankaista pienet ankkatilkut, ja näiden alle sujautin kokolapun. Varoiksi ompelin samalla myös viisi paria liivinsuojia valmiiksi.Masuvauva tarvitsee oman pyyhkeen, kun emme tuota äitiyspakkausta tällä kertaa ottaneet. Kokeilin ommella tuollaisen itse ottaen mallia tytön ÄP-pyyhkeestä.


Pyyhkeessä on samaa Ankkalampea kuin parissa vaipassa sekä Jättiksen valkoista joustofroteeta. Hupussa Kestovaippakaupan mangonkeltaista bambujoustofroteeta, kanttausten resori taisi olla Rosa-Matildalta. No, kovin siististi ei nuo kanntaukset tulleet... Mutta jospa tuo ajaisi tehtävänsä pyyhkeenä.

Tein myös koko serkusköörille keväiset pipot.


 Pojat saivat omat Lada-piponsa, näissä vuorina samaa Jättiksen sinapinkeltaista trikoota mitä edellisen postauksen vaatteissa, ja serkkutytölle samanlainen Punahilkkapipo kuin omalla tytöllä (sama sinapinkeltainen vuori tässäkin). Oma sisko sai kaksinkertaisena ommellun ruusupipon Jättiksen trikoosta, ja itsellenikin vielä tein Muru-tilkuista mustapohjainen Kissapipon. Tässä vuorina kierrätettyä leppisteepparia. Käyttö on tällekin vielä tänä keväänä, tänäänkin tuulee niin että pyykit meinavat narulta karata...

Mukavaa alkanutta toukokuuta!

2 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Voi, jotta näistä sinun ompelemisista tulee niin hyväntuulen vaatteita.

Villakissa kirjoitti...

Kiitos Tarina, ilahdutit jälleen sanoillasi:) Onhan tuo totta, että pienille lapsille kun ompelee, saa värejä onneksi käyttää runsaasti ja melko vapaastikin yhdistellen :)