sunnuntai 31. elokuuta 2008

Syksy on, ja kesä on pois

...talvea ootellaan. Ainakin näistä töistä päätellen. Taas olisi siis pieniä lämmittäviä neulomuksia valmistunut blogattavaksi. Joukossa on yksi aikansa odottanutkin, jo kevättalvella aloitettu myssy, joka sittemmin hautautui jonnekin tarpeeksi syvälle piiloon. Löysin keskeneräisen myssyn vasta tällä viikolla, ja sain samalla nelosen bambupyörönikin takaisin:) Tai oikeastaan vasta neulottuani myssyn pois puikoilta.

Siskon vauvalle tein sukat tämän ohjeen mukaan. Lanka on samaa Fabelia, josta edellisessä postauksessa esitellään aikuisten sukat. Tämä vauvasukkien ohje oli kiva, siskokin tykästyi sukkiin, joten niitä saattaa olla luvassa lisääkin. Tosin ensin minun pitäisi voittaa kantapään kanssa yksi ongelma: tein tuon tiimalasikantapään, ja molemmissa sukissa jäi etenkin toiselle puolelle reikä heti kiilakavennusten alkuun... Missä mahdan tehdä väärin? Nyt olisivat hyvät neuvot kalliit:)
Vauvan sukat
Ohje: Uhoavan Gnun Supervauvan polvisukat
Puikot: 2,5 bambusukkikset
Lanka: Fabel, noin 20g


Muutama viime päivä on ollut todella kauniit, kuulaat syysilmat. Yhdeltä kävelylenkiltä kotiin tulikin jotain syksyistä keittiön pöydälle. Pyryä kiinnosti etenkin niiden uudet ulkotuoksut, ja hieman kai kissaa kiehtoivat mahdolliset uudet mautkin...;-)


Vajaa vuosi sitten ostin alennuksesta keltaista Katia Tibet -lankaa jonkusen kerän, mutta mitään sopiaa ohjetta en niille ole vieläkään keksinyt. Nyt kun pohdin uutta myssyä itselleni, ja päätin tehdä kivalta näyttävän Mario myssyn, pääsivät kerät vihdoin käyttöön. Myssy tarvitsi myös sopivan lapasparin. Yhteen myssyyn ja pariin lapasia meni noin 120 g lankaa.
Myssy ja lapaset vilja-kirjonnalla
Malli: myssyssä Jatan Mario myssy, lapaset perusmallia, 36 s
Lanka: Katia Tibet, yht. noin 120 g, kirjontoihin hiukan tummanruskeaa raanulankaa sekä Titan Woolin Rubinoa (80%villa, 20%dralon)
Edit: Puikot 5 bambusukkikset


Myssyyn ja lapasiin kirjoin tähkäpäitä, tai ainakin jotain sen tapaista. Kirjontalankoina toimivat tummanruskea raanulanka ja beige Titan Woolin Rubino.


Pyry-kissalle maistui unet samalla kun kuvailin neulomuksia. Taisi kenties salama vähän häiritäkin pojan lepohetkeä...

Kaunista syyskuun alkua kaikille:)

Ei kommentteja: