perjantai 17. heinäkuuta 2009

Oma maa mansikka,

muu maa mustikka. Molemmat on kyllä tosi nam :) Näitä onneksi piisaa, kun vain jaksaa poimia.Mustikoista tuli soppaa, mansikoista hilloa. Kuvaan mahtuu hillon lisäksi jotain sinistäkin. Mukana taustaileva lankavyyhti odottelee, josko vihdoin saisin viikonloppuna kokeiltua kasvivärjäystä.
Toinen siskon poika täyttää ihan pian vuoden. Nyt kun tuli vielä helteisiä kelejä, päähineelle voi olla tarvetta. Kai poikakin voi käyttää tuollaista myssyä...? Hieman alkoi matkan varella mietityttämään. Mutta R:han on vasta vuoden vanha pieni mies:) Ihastuin muiden tekemiin pipoihin blogeja selatessa, ja pitihän sitä päästä itsekin kokeilemaan.

Edit: meinasin vallan unohtaa nuo myssyn tekniset tiedot, palasin lisäämään...

Bluebell
Malli: Bluebell-pipo
Lanka: Puuvillaisia Novitan lankoja, sininen Suvi, vihreä Cotton Luxus
Puikot: 3,5 bambusukkikset
Koko: se isompi, 96 s

Kulutus: jotain 50 g kieppeillä


Pipo tuli kylläkin laitettua puikoille kahteen kertaa. Kuvio lähti ensin kovin kiertämään ja meinasi jo työ lentää jonnekin nurkkaan kiukun saattelemana. Googlettamalla huomasin muidenkin pohtineen samoja aatoksia, ja onneksi sieltä löytyi apuakin! Eihän tuo nyt vieläkään täydellinen ole, tein mm. ekalla kerroksella lisäykset langankierroilla, kunnes aloin pelätä sen tekevän puuvillaisesta myssystä turhan ison. Enkä laiskana enää jaksanut purkaa... Toivottavasti myssy kelpaa silti! Jos sitä on kiva pitää, niitä voi tehdä - nyt kun kerran vähän jyvälle pääsin - lisääkin!


Vaikka nyt tulikin jälleen kunnon helteiset kesäsäät, saahan sitä silti hieman syksyäkin ajatella... Ainakin jos alesta löytää näin ihania lankoja. Tuo lehtikin oli pakko hankkia. Siinä on niiiin monta ihanaa ohjetta:)

3 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Kaunis pipo. Varmasti sopii pienen pojan päähän jo värinsä puolestakin.

Hih, minäkin ostin jokin aika sitten tuota Kamena lankaa, kanervan ja harmaan värisenä. Lanka odottelee vielä kivaa inspiraatiota. :9

Villakissa kirjoitti...

Tuo Kamena onkin kivan tuntuista lankaa, minulle tosin vielä uusi tuttavuus. Etenkin tuo kanervan sävy on niin ihana! Heh, tiedä vaikka päädyttäisiin samaan neulereseptiin:-)
Neulontailoa!

Taija K kirjoitti...

Minä olen tehnyt useamman näitä pipoja, ja vain yksi on päätynyt tytön päähän. Hyvin siis sopii pojallekin.