sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Valkoista

Otsikolla en tarkoitakaan nyt ainoastaan tuota ihanaa pehmoista lunta, jota on tullut useampana päivänä tupruten ja leijaillen.


Kaipailin itselleni valkoista, mieluiten pitsistä kaulahuivia, kun nuo nykyiset kaulanlämmikkeet ovat melko värikkäitä. Malliakin etsin, ja sen piti olla mieluiten nopeatekoinen ja edes suht helppo. Lopulta päädyin jo kertaalleen neulottuun malliin (voi miten nostalgista on selata noita vanhoja postauksia...)


Huivia olisi saanut neuloa vielä pidemmäksikin, mutta toiset työt odottivat näin joulun alla. Keksin ratkaisuksi ommella molempiin päihin pätkät Kontista syksyllä ostamaani ruskeaa pitsiä. Olisi tuo silti saanut olla hieman pidempi, mutta riittää kertaalleen kaulan ympäri noin, eli ihan paukkupakkasilla tuo kuitenkaan ei lämmitä.Tyttöselle ompelin viime talvena Sampsukasta ostetusta valkoisesta ribbimerinoneuloksesta pitkikset Lily-legginsien (Ottobre 6/07) kaavalla, koko 92 cm.Lämpöiset nuo ovat, vaikka melko helposti tuo kangas nukkaantuukin. Tosin kerrastossa ei sillä ole niin väliäkään.

Kauniin valkeaa joulun odotusta Sinulle!

1 kommentti:

Tarina kirjoitti...

Paljon onnenpipanoita alkaneelle vuodelle ja kauniita käsitöitä!