torstai 18. syyskuuta 2008

Synttärilahjontaa

Keskimmäinen kummipojistani täyttää pian kaksi vuotta. Kutsu tuli syntymäpäiville ajoissa, ja valmisteluunkin varasin aikaa. Vaan enpä ollut aikoihin tehnty kaulahuivia! Aikaa noinkin pienen lapsen huiviin saa tuhraantumaan enemmän kuin arvasinkaan. Onneksi olin - kerrankin ja täysin tavoistani poiketen - ajoissa liikkellä:) Ohjeen lapasiin ja myssyyn löysin täältä, kaulahuivin tein mahdollisimman helpolla 1 o, 1 n - neuleella. Taitoin sen kaksinkerroin ja ompelin kiinni neulotun kiinnityshihnan, vai miksi tuota kutsuisi. Näin huivi on helppo on sitaista kaulaan ja se pysyy mukana lämmittämässä kovemmassakin vauhdissa:) Lapasiin kirjoin pojan nimikirjaimen.
Myssy, lapaset ja huivi
Ohje: lapasiin ja myssyyn Novitalta, huiviin omasta päästä.
Puikot: 2,5, 3 ja 3,5 bambut
Lanka: Novita Nalle valkoinen ja sininen

Kissoista pitää vielä hieman kertoa: meidän uusi tulokas Pikkis oppi vihdoin laatikolle:) Meinasikin jo emäntä hermostua, kun aina sai pestä lattiaa sängyn alta... Ei auttanut sitruunan tuoksut sinne levitettynä eikä pippurit tai kissan nostaminen laatikkoon heti ruoan jälkeen. Se varmaan tiesi kyllä, että laatikkoon pitäisi mennä, mutta kaipa se oli jotain uuteen kotiin sopeutumista. Lopulta, kun suljin makkarin oven eikä kissa siten päässyt enää sängyn alle, ja laitin sille ihan oman laatikon ja nostin kissan vielä sinne, alkoi tapahtua. Ensin se alkoi leikkiä hiekan kanssa;-) Mutta myöhemmin huomasin sen jättääneenkin jotain laatikkoon! Pieniä iloja emännälle tuokin!

Blogikissan tehtävänsä Pikkis on myös ottanut hyvin tosissaan:
2 kommenttia:

kio kirjoitti...

hyvä kun oppi käymään laatikolla! ja vielä valitsi aika hankalan paikan, sängyn alla ei ole kovin mukavaa siivota

Villakissa kirjoitti...

Sano muuta, sai aina siirrellä kolisten sänkyjä ja kömpiä pesemään lattiaa hankalassa asennossa. Pitää kyllä tunnustaa, että kun ovi jäi auki koko päiväksi eilen, sinne oli taasen tehty vahinko.. Pitänee olla vielä alussa tarkempi. Neiti tuntuu olevan myös kovin tarkka, että laatikko on ihan puhdas edellisistä jätöksistä, ja ettei Pyry-poika vain käy samalla laatikolla.