torstai 22. marraskuuta 2012

Takaperin lentävä lintu ja muita mokia

Nämä viimeisimmät ompelukset ei menneet ihan nappiin. Sattuuhan noita kömmähdyksiä vähän väliä, mutta nyt kyllä olisi pitänyt miettiä vähän paremmin ennen töihin ryhtymistä...

Mutta työ tekijäänsä opettaa! Ja kaiketi niistä virheistä oppii parhaiten :)Leikkelin ensin neidille housut Saimi-svetarihousujen (Ottobre 1/2009) kaavalla. Koko 92 cm. Halusin huosuihin jonkin kivan applikaation, ja kun en itse omaa piirtäjän lahjoja lainkaan, kopioin linnun kuvan Ottobren numerosta 4/2009. Hieman vilkaisin housujen mallia ja päättelin, että kyllä se lintu nyt tulee oikeaan kohtaan. Ei muuta kun applikoimaan ja kasaamaan housuja. Ja lopputuloksena lintu lenteleekin housujen takana...:-/No, voisihan se ehkä noinkin olla, vaikkei se suunniteltua ollutkaan, mutta etupuoli jäi nyt kovin tyhjäksi. Koitin sitten laittaa etulahkeelle jonkinlaisen "linnunpöntön", vaikka sisko tuota nuoleksi luulikin..Että sellaiset housut, ja resoritkin sain ommella kahteen kertaan...Eikä pusakan kanssa käynyt ainakaan paremmin. Tytöllä on tarvetta trikoopaidan päälle puettavalle, villatakkia kevyemmälle (näin yhä sitä oikeaa talvea odotellessa) vaatteelle. Hupparit koen päällysvaatteiden alla kuitenkin turhan kömpelöiksi. Niinpä päätin kokeilla muokata paidan kaavasta sellaisen avattavan huputtoman pusakan. Mutta ehkäpä olisi pitänyt ottaa jonkin muun kuin slim fit -mallisen (Ottobre creative workshop 301, 92 cm) paidan kaavat...Vaikka lisäsinkin leveyttä etukappaleelle reilusti, eihän tuo kunnolla yllä pikkumassun yli kiinni. Neppareita siis tuohon suunnitelin. Niinpä pusakkahärpäke sai vain narut yläreunaan.

Ja entä nuo taskut sitten.. Halusin kokeilla minäkin noita ihania kukkataskuja, mitä on vilahdellut muissakin blogeissa. Olisi vain kannattanut suunnitella ja miettiä ensin, ja vaikka ihan harjoitellakin. Olisi ehkä tullut isommat, tasaisemmat... No, kyllähän tuota kotona pitää!
Housujen ja pusakan vaaleanpunainen velour Jätti-Rätistä, velourtilkut tilkkupussista, resorien ostopaikkaa en muista.

Ehkä ensi kerralla vähemmän kommelluksia.Mukavaa marraskuun loppua:)

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Noh kun kerroit linnunpöntöstä niin kyllä se nyt jo näyttääkin selvältä pöntöltä! ;) :D

Hienoja vaatteita, niinkuin sanoin!